Ventilation

Filter

Behöver du köpa nya filter till din Rexovent-anläggning så säljer föreningen detta. Försäljning sker i första hand i samband med städdagar men det går också bra att kontakta styrelsen. Det behövs två filter per byte, ett stort och ett litet filter. Pris per set: 100 kr.

Oljud -> fläkthjulet -> byta motor

Oljud härrör oftast från att själva fläkthjulet KORRODERAR och detta skapar både en rotationsvibration men också vibration från luften som transporteras. Kolla om det finns färgsläpp på hjulet, då är det läge att byta MOTORN.

Det är en utbytesenhet, så stommen är värd pengar. Om man själv monterar kan man klara sig på runt 1500 kr för två motorer. Ta namnet på motorn och ring för ett pris på en renoverad motor. 

Oljud -> lager -> byta lager

Oljud kan också bero på att lagren i måste bytas. Vill man byta lager bryter man det skyddsbleck som sitter i botten (spara!) och demonterar låsringen, sedan faller motorn isär. Lagren kan köpas på Biltema eller liknande och kostar 25 kr styck (det behövs 2 st). Finns även lager med keramiska kulor för dubbla pengen. Men är fläkthjulet skadat, korrosion och färg som bubblat upp, så är det tid att byta motorn.

Att lämna in motorn för att byta ett lager kostar ca 500 kr. En ny motor kostar ca 2000-3000 kr (september 2011). Här är två firmor som kan hjälpa dig: 

Guider